pia04192024

Aktualizovanéštv, 29 feb 2024 8pm

  • Vytvoriť účet
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    Polia označené hviezdičkou (*) sú povinné.

Štúrovčan.sk

Back Úvod Správy Avíza a pozvánky Leto pod šapitó - rozhovor s riaditeľkou Cirkusu Budapešť

Leto pod šapitó - rozhovor s riaditeľkou Cirkusu Budapešť

ŠTÚROVO 20. júl 2016 - Aké by to bolo leto bez cirkusu? Už sa stalo tradíciou, že v lete do Štúrova zavíta Budapeštiansky cirkus a ani tento rok nebol výnimkou.
cirkus budapest 3 20160720 1169044855
Určite si ešte pamätáte vlaňajšie vystúpenie, tigre, levy a neohrozeného gladiátora Maxima. Ak chcete vidieť aké prekvapenie vám tento rok cirkus Budapešť ponúka - veľkolepú show môžete navštíviť 4x do týždňa, od piatku do nedele, do 14. augusta. Samozrejme nebude chýbať gladiátor s veľkými mačkami, ktorý dokonca pobozká leva, ale to nie je všetko... Štúrovčan.sk  vám ponúka rozhovor s riaditeľkou cirkusu Kristinou Adamovou.
cirkus budapest 2 20160720 1939980047
Aj tento rok ste sa vybrali na turné po Slovensku, aké atrakcie ste pripravili?
Aj tento rok je našou najväčšou atrakciou show gladiátora Maxima Antonia s tigrami a levmi. Krotiteľ sa dostane k šelme tak blízko, že sa dotknú tvárou. No okrem toho môžu diváci vidieť aj jedinečné vystúpenie žonglérov na koňoch, ktoré na celom svete predvádzajú len štyri skupiny. Vystúpenia nepotešia len deti, ale aj dospelí diváci si prídu na svoje.
Počul som príbeh o vašom krotiteľovi šeliem Maximovi  Antoniovi, vraj sa v cirkuse zoznámil aj so svojou ženou, akrobatkou Evitou. A ich sedemročný syn vraj už tiež vystupuje na koníkoch?
Áno je to pravda. Zoznámili sa v cirkuse a malý Brandon začal vystupovať už keď mal rok. Cirkus ľudí spája, deti vyrastajú v cirkuse. Rodia sa tu priateľstvá na celý život a aj manželstvá, vznikajú dynastie. Naša rodina napríklad založila tento cirkus v roku 1700  a syn Evity a Maxima je už ôsma generácia. Vystupovali sme už po celej Európe a aj v Amerike.
Naša práca nekončí vo chvíli keď skončí show, zvieratá si vyžadujú 24-hodíinovú starostlivosť a na samotné vystúpenie sa pripravujeme celé hodiny.
cirkus budapest 4 20160720 1021513802
Ako vlastne žije a funguje taká veľká cirkusová rodina?
Ak to spočítame - umelci a pomocný personál, tak je to približne 50 ľudí, naozaj veľká rodina. Máme jeden z najväčších cirkusových stanov  v Európe a keď sa presúvame potrebujeme asi 50 kamiónov. A treba pripočítať aj naše obytné autá. Nie sú to žiadne ošúchané maringotky ako možno vidieť v starých filmoch, ale  byty na kolesách, so sprchou, toaletou, kuchynkou, spálňou, obývačkou. A nechýba ani televízor a internet.
Máte aj ZOO, kde sa návštevníci môžu pozrieť na zvieratá?
Pravdaže. Okrem levov a tigrov, si môžu pozrieť napríklad aj ťavy, exotické hady, korytnačky, domáce zvieratká...  Zverinec je prístupný počas prestávky v predstavení.
cirkus budapest 1 20160720 1925849294
Pravidelne sa sem vraciate, takže to znamená, že sa vám v Štúrove páči?
Obľúbili sme si tunajšie publikum a veríme, že aj publikum si obľúbilo nás. Potlesk, ktorým nás diváci odmenia za našu námahu,  má pre  nás veľkú cenu.
 
Ďakujem za rozhovor
Telek Ľudovít  
Foto: Dávid Letocha

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť