pia04192024

Aktualizovanéštv, 29 feb 2024 8pm

  • Vytvoriť účet
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    Polia označené hviezdičkou (*) sú povinné.

Štúrovčan.sk

Back Úvod Spoločnosť Rozhovory Rozhovor so Saláta Kornelom, hráčom Slovenského futbalového teamu na Majstrovstvách Európy.

Rozhovor so Saláta Kornelom, hráčom Slovenského futbalového teamu na Majstrovstvách Európy.

( 1 x )
ŠTÚROVO 20. jún 2016 - Spolu so Slovenským futbalovým teamom sa na ME vo futbale dostal aj Saláta Kornel, rodák z Kamenice nad Hronom, ktorý si už viackrát obliekol slovenský reprezentačný dres.  Vo  Francúzsku reprezentuje nielen Slovensko, ale aj Štúrovo a Kamenicu nad Hronom.
salata krnel - rozhovor 1 20160620 1829015083
Koľko si mal rokov, keď si prvý raz kopol do futbalovej lopty?
Bolo to  naozaj veľmi skoro, pretože sme rodina, ktorá futbal miluje!
Veril by si, že raz si budeš zarábať na chlieb ako futbalista?
Keď som bol školák jeden učiteľ mi povedal aby som sa učil, pretože z futbalu nebudem schopný sa uživiť. No aj tak som vedel, že chcem byť futbalista a urobil všetko preto aby sa mi to podarilo.
salata krnel - rozhovor 2 20160620 1233969493
Podarilo sa ti dostať do národného teamu Slovenska. Aká je tam atmosféra?
Môžem povedať, že veľmi dobrá. Snom každého futbalistu je dostať sa do Slovenskej reprezentácie a zúčastniť sa ME. Ale je to aj veľká zodpovednosť postaviť sa na štadión a dokázať svetu, že na to máte. Som veľmi rád, že sa mi to podarilo.
Začal si hrať v  Kamenici nad Hronom, pokračoval si v Štúrove  a postupne si hral v mnohých teamoch, vrátane zahraničných. Ak ich porovnávaš v čom vidíš rozdiel?
Najťažšie bolo, keď som išiel hrať  futbal do  Púchova. Dovtedy som hrával len v Štúrove  a po tréningu  som šiel domov k rodičom. Ale v Púchove som bol odkázaný sám na seba.
Veľmi dobre mi bolo napríklad v Rusku, spoznal som inú krajinu, zvyky, jazyk, zapadol som do teamu a som spoluhráčmi sme dobre vychádzali. Bol som tam tri a pol roka a keby som sa nezranil, tak možno ešte vždy som tam.
salata krnel - rozhovor 3 20160620 1554980547
Nedostal si ponuku od maďarských teamov aby si hral u nich?
Nepremýšľam o maďarskom alebo slovenskom teame, hrám futbal kde ma potrebujú .
Tento rok sa po prvýkrát bude v Štúrove pod tvojim menom konať futbalový tábor (4. až 8. júla 2016). Kto sa môže zúčastniť a čo všetko mu tam ponúknu?
Tento tábor je o tom, aby sme pre štúrovský futbal získali viac mladých hráčov, z ktorých vychováme úspešných futbalistov, čo raz budú reprezentovať Slovensko.
 
Ďakujem za rozhovor
Telek Ľudovit

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť