pia04262024

Aktualizovanéštv, 29 feb 2024 8pm

  • Vytvoriť účet
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    Polia označené hviezdičkou (*) sú povinné.

Štúrovčan.sk

Back Úvod Spoločnosť Mestské podujatia Oslavy 70. výročia oslobodenia v Štúrove

Oslavy 70. výročia oslobodenia v Štúrove

( 2 x )
ŠTÚROVO 8. máj 2015 - Od chvíle čo sa skončila zatiaľ najkrvavejšia vojna v dejinách ľudstva uplynulo 70 rokov. Pre väčšinu ludí sú udalosti tých dní iba sprostredkovaná spomienka, čosi o čom so zatajeným dychom počúvali od rodičov a starých rodičov.
slavnostne zhromazdenie pri prilezitosti 70vyrocia oslobodenia 2015 3 20150507 1458456658
A práve preto, že tieto udalosti pomaly prikrýva prach času, musíme  sa zo všetkých síl snažiť nezabudnúť. Nezabudnúť na ľudí, ktorí umreli aby sme mohli žiť v pokoji, nezabudnúť na matky oplakávajúce synov, na manželky čo žialili za manželmi, na deti čo sa nedočkali otcov...
 
Pamiatke hrdinov sa 6. mája 2015 na Cintorín padlých sovietskych vojakov v Štúrove a k Pamätníku pri Kameníne prišli pokloniť: za Ruskú federáciu - Petr Borisov, prvý tajomník veľvyslanectva; za VÚC Nitra - Ing. Ladislav Marenčák; za OÚ Nové Zámky – Ing. Mária Hrušková; za SZPB v Bratislave - p. Viliam Longauer tajomník a Zdenko Marton vedúci organizačného oddelenia; za Oblastný výbor SZPB Nové Zámky - Jozef Marunič, predseda; za Oblastný výbor SZPB Nitra - Jozef Havel; za Oblastný výbor SZPB v Leviciach - Ján Hamar; primátor mesta Štúrovo - Ing. Eugen Szabo a viceprimátorka PaedDr. Kornélia Slabáková; pracovníci CÚ s námestníkom CÚ  E. Muchom; riaditeľ OO PZ v Štúrove Gabriel Szalatnyai; starosta obce Kamenín - Jozef Grman; starostovia okolitých obcí; za politické strany a organizácie: SMER SD - Ján Elzer; MO MS - Margaréta Vyšná; SNS - Jozef Chovan; MOST Híd - Andrea Vitkóová; ďaľší hostia - zástupcovia  Múzea v Pohronskom Ruskove; žiaci ZŠ a SŠ, členovia  SZPB z Komjatíc, Štúrova, Oblastného výboru SZPB v Leviciach, občania Štúrova, Kamenína a okolitých obcí.
 
Súčasťou slávnosti bol aj kultúrny program v podaní učiteľov ZUŠ Ferenca Liszta v Štúrove, folklórneho súboru Matice Slovenskej z Lehoty, súboru ľudových tancov z Kamenína, speváckeho zboru Matice slovenskej zo Štúrova a básne v slovenskom, maďarskom a ruskom jazyku.

Fotogaléria Štúrovo

Fotogaléria Kamenín
Zdroj: Štúrovčan.sk

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť